Arkæologisk foredrag

Lørdag den 28. februar holdt pensioneret lektor i arkæologi ved Aarhus Universitet, Torsten Madsen foredrag på Tremhøj Museum omkring yngre stenalder ved Horsens fjord. Torsten har siden sin pensionering for omkring otte år siden arbejdet med at lave en samlet registrering af alle fund fra yngre stenalder - fundet ved Horsens fjord eller i baglandet til fjorden.

" Jeg har efterhånden taget fotografier af alt, hvad jeg er kommet i nærheden af. Det gælder samlingen på Horsens Museum, og det gælder også Jens Bagges samling her på museet, sagde Torsten"

Torsten kom omkring mange fund og udgravninger og kom med konklusionen; at der midt i yngre stenalderen var forskel på folk, der boede henholdsvis ved kysten og inde i landet. Senere blev befolkningen blandet sammen. Græsset var nok også grønnere på den anden side dengang.

Som afsluttning på eftermiddagen præsenterede Torsten en særlig flot økse, som Jens havde fundet dagen før ved Horsens fjord. Det drejer sig om en såkaldt mellembladet økse, der er lagt ud i fjorden som offer. Fundet er sjældent og er nu afleveret til Horsens Museum for at indgå i den helt aktuelle udstilling om fund fra Horsens fjord. 

flinteøkse flinteøkse